Kilis İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlendi.

Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansın açılışı  İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Mevlid-i Nebi sinevizyonu ile başladı.

Açış konuşmasını yapan Kilis Müftüsü Alettin Bozkurt, haftanın hayırlara vesile olmasını diledi.

Sonrasında kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı, “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konulu konferans verdi.

Peygamber Efendimiz (sas)’in ve sahabenin hayatından örnekler veren Irmaklı, "Mü’min elinden ve dilinden emin olunan insandır. Dünya bugün peşinden gideceği, güvenebileceği, takip edeceği örnek şahsiyetler arıyor. İnsanın umut bağladığı her şey iflas etti. Bugün insanlık şaşkın şekilde kime güvenecek kimin yolundan gidecek kime umut bağlayacak bilmiyor. İşte bu yüzden insanlığın önünde imanın hakikatini, islamın güzelliklerini, Müslümanın ahlakını temsil edecek örnek şahsiyetlere ihtiyaç var." dedi.

Programa, Vali Yardımcısı Okan Dağlı, Elbeyli Kaymakamı Okan Ayaz,  İl Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kadir Söylemez, kurum amir ve müdürleri, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, STK temsilcileri, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.