Osmaniye Müftülüğü

İşliyen: Evlerimiz, Peygamber (as)'ı misafir etmeye hazır hale gelmedikçe

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Osmaniye İl Müftülüğünce düzenlenen "Peygamberimiz ve şahsiyet inşası" konulu konferansa katıldı.

Abone Ol

Osmaniye İl Müftülüğü tarafından "2024 Yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlendi.

Kaypak Köyü Camii İmam Hatibi Burhan Ünal’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, konuşmacı olarak katıldı.

Açılışta konuşan İl Müftüsü Ali Çakmak, Mevlid-i Nebi Haftasının İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.

Sonrasında kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferansında gençlere şöyle seslendi:

"Sevgili gençler siz bizden daha iyi peygamber (as)'ın ahlakını kuşanacaksınız ümidiyle konuşuyor ve söylüyorum. Konuşmak, satırlarda yazmak bir anlamı ifade etmiyor. Satırlardaki güzel cümleler sadırlara, sadırlardan sokaklara evlere inmediği sürece bir anlam ifade etmiyor. Evlerimiz Peygamber (as) 'ı misafir etmeye hazır hale gelmedikçe, gönüllerimiz  Peygamber Efendimiz (as) 'ı ağırlamaya hazır hale gelmedikçe, sokaklarımız Peygamberi (as) 'ın yürümesine hazır hale gelmedikçe, ticaretimiz Peygamber (as) 'ın sürdürmesine hazır hale gelmedikçe, hayatımız Peygamber Efendimiz (as) 'ın yaşamasına uygun hale gelmedikçe, bizim canım kurban olsun senin yoluna adı güzel kendi güzel Muhammed/ Sen şefaat eyle aciz kuluna/ Adı güzel kendi güzel Muhammed şiirlerimiz naatlarımız okuduğumuz ilahilerimiz anlam ifade etmez."

İşliyen, "Kıymetli arkadaşlar bir örneklik sergilememiz gerekiyor. Şahsiyetli, ağzından yalan çıkmayan, ağzından haramın zerresi girmeyen, asla elinden dilinden kimsenin zarar görmediği, adil kendi aleyhine de olsa anne babasının aleyhine de olsa çocuklarının aleyhine de olsa kendi grubunun aleyhine de olsa kendi siyasi görüşünün aleyhine de olsa  adaletten asla şaşmayan Müminler, Müslümanlar olmamız gerekiyor ki insanlar bu kadar güzelleştiren bu toplumu İslam'dır deyip peygamberdir deyip peygamberin şahsiyetini kuşanmak için yarışa girsinler." dedi.