Müftü Arpaguş Hatay Müftüsü Mevlüt Topçu’yu makamında ziyaret etti.

İl Müftülüğü ziyaretinde İl Müftü Yardımcıları, şube müdürleri ve vaizler hazır bulundu.

Sonrasında ise Müftü Topçu ile birlikte Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren’i ziyaret etti.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda ilçe müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar ile buluşan Müftü Arpaguş "Zor Zamanlarda Din ve Diyanet" başlığı ile bir konferans programı gerçekleştirdi.

Müftü Arpaguş, "Asrın felaketinde devletimiz ve milletimiz hem kurtarma hem de yeniden imar noktasında seferber oldu. Din görevlilerimiz de kurtarma ve manevi destek çalışmalarında büyük bir özveri ile görev yaptı. Afeti ilk öğrendiğimiz andan itibaren ekiplerimiz bölgeye intikal etti. Diyanet personeli çok ulvi bir görevi ifa etti. Tüm personelimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Hatay Hz. Hatice Hafızlık Kız Kur’an Kursunu ziyaret eden Müftü Arpaguş, öğrencilerle hasbihal ederek “Geleceğimizin müjdesi olan öğrencilerimizle bir araya gelmekten dolayı çok mutluyum. Cenabıhak size muvaffakiyetler ihsan etsin.” dedi.

İstanbul (3)-2

Ardından Hatay Müftü Ömer Faruk Bilgili Geçici Konaklama Merkezi ve TDV Hatay Şubesi İyilik Çarşısı gezildi. Hatay Habib-i Neccar Camii’ni ziyaret eden Müftü Arpaguş, restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

İstanbul (2)-4

Müftü Arpaguş son olarak Cami ve Kur’an Kursu yapılacak yerlerde incelemelerde bulundu.