İstanbul Müftülüğü

İstanbul'da "Diyanet Dijital Atölye" projesi başladı

İstanbul Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce uygulanan "Diyanet Dijital Atölye" projesi hayata geçirildi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından düzenlenen proje yarışmasında hibe desteği almaya hak kazanan proje kapsamında projeyi hazırlayan Din Hizmetleri Uzmanı ve İstanbul Diyanet Gençlik Dijital Birim Sorumlusu Mahmut Kılınç tarafından seminer programı düzenlendi.

Programın açılışında konuşan İstanbul İl Müftü Yardımcısı Zekeriya Bülbül, "Proje kapsamında; Diyanet İşleri Başkanlığımızın İstanbul’da üstlendiği ve yapmış olduğu birçok sosyal sorumluluk projesinin etkili bir biçimde halka duyurulması ve projelerin yaygınlaşmasını hedefliyoruz. Bugün bizler başta otuz dokuz ilçemizin gençlik koordinatörü arkadaşlarımız, manevi rehberlerimiz ve sosyal medya sorumlularımıza bu projenin detaylarını anlatma gayretinde olduk. Alanında uzman olan değerli hocamız Mahmut Kılınç tarafından gerçekleştirilen seminerimiz bizler için sadece sosyal medya kullanım eğitimi değil etkin ve aktif bir biçimde bir hizmet sahası oluşturulabileceğini de gösterdi." dedi. 

Müftü Yardımcısı Bülbül, özellikle son yıllarda gençlerimiz ve çocuklarımız üzerindeki sosyal medya ve dijital platformları kullanım ve zararlı içeriklere karşı bir koruma kalkanı oluşturabileceklerine inandığını ifade etti.

Her bir faaliyetlerinin sadece görsele hitap etmeyip birebir aktivitelerle binlerce gönüle dokunmanın kapısını aralayarak gençlere ulaşmaya ve İslam en güzel bir biçimde anlatmanın yollarını açmaya çalıştıklarının altını çizdi.