İstanbul Müftülüğü

İstanbul’da gençler Uygur Türk’ü yetimlerle buluştu

İstanbul'da genç gönüllüler ile Uygur Türk’ü yetim çocuklar İngilizce etkinliğinde Zeytinburnu Sahil Park’ta bir araya geldi.

Abone Ol

MÜSDAV Genç ile MyFundAction Vakfı organizesinde gerçekleşen etkinlikte Uygur Türk’ü yetim çocuklar hem eğlendi hem de öğrendi.

Türkiye'de öğrenim gören Malezya, Endonezya, Pakistan, İngiltere ve Fas'tan gençler ile MÜSDAV Genç'ten üniversiteli gönüllüler, çocuklarla boyama, hediye yakalama gibi aktivitelerin yanı sıra İngilizce konuşma ve temel dil becerileri etkinliği de gerçekleştirdi.

Etkinlik hakkında bilgi veren MyFundAction Vakfı Şube Yöneticisi İstanbul Gelişim Üniversitesi'nden Yüksek Lisans Öğrencisi Malezyalı Amzar Khalili Bin Khalid, “Günümüzde yetimlerin özellikle İngilizce eğitimini güçlendirmek için, farklı milletlerden ve kökenlerden gençleri bir araya getirip başarılı kılmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Gönüllü gençlerden Ayşe Betül Çepni ise; “Uygur yetimlerle gönüllülük faaliyetleri yürütmek benim için çok güzel bir zamandı. Onları gülümserken ve mutlu görmenin yanı sıra, etkinliği yönetirken birçok beceri de geliştiriyorum.” dedi.

Etkinlik hediye ve ikram dağıtımı ile sona erdi.