İstanbul Müftülüğü

İstanbul'da "Kadının Anne Hali" paneli gerçekleşti

İstanbul Müftülüğü tarafından "Kadının Anne Hali" konulu panel düzenlendi.

Abone Ol

İstanbul Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından İstanbul İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda "Kadının Anne Hali" konulu panel düzenlendi.

Panelde açılış konuşmasını gerçekleştiren Aile ve Dini Rehberlik Hizmetlerinden sorumlu İstanbul Müftü Yardımcısı Huriye Akbıyık, "Anneler Sevgili Peygamberimizin de ifade ettiği gibi hürmete en layık varlıklardır. Hayatta olan annelerimize hayırlı uzun ömürler dilerken ahirete irtihal edenlere rahmet diliyorum. Değerli konuşmacılarımıza ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Panelin moderatörlüğünü üstlenen İstanbul Üniversitesi Din Psikolojisi Öğretim Üyesi, Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülüşan Göcen, "Kadının Annelik Halini Anlamak" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Göcen, "Anne olmak günümüz tüketim toplumlarının ve kapitalizmin bir ticaret konusu oldu. Aslında annelik eşsiz bir tecrübe. Annelik ile Allah’ın "El-Halik" ismine yaklaşmış oluyorsunuz. Annelik ilahiyatta akademik çalışmalara konu olması gereken bir konudur." diye konuştu. 

Zeytinburnu Merkezefendi AİHL Meslek Dersleri Öğretmeni Rabia Kesikbaş, "Olmak ya da Olmamak? Mükemmel Annelik Efsanesi" başlığı ile gerçekleştirdiği sunumda, doğum sonrası dönemde depresyon hali yaşanan mutsuzluk durumu karşısında manevi başa çıkma konusuna değindi.

İstanbul Üniversitesi Din Psikolojisi Bölümü Araştırma Görevlisi Merve Zeybel Yıldız, "Kalbiyolojik Ebeveynler: Koruyucu Ailelerin Dini ve Manevi Destek İhtiyaçları" başlıklı sunumunda ise koruyucu aile kavramına değinerek, devlet koruması altında olan çocuklar için koruyucu aile konusunun önemine değindi ve Din İşleri Yüksek Kurulu’nun fetvaları ile bu konuda olan olumlu tutumuna işaret etti.

Programda İstanbul İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından Tasavvuf musikisi dinletisi gerçekleşti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ise Pertevniyal Valide Sultan Camii İmam-Hatibi Bayram Turan tarafından gerçekleştirildi.

Programa İstanbul Müftü Yardımcısı Dr. Selahattin Yılmaz, ADRB İlçe Koordinatörleri, Vaizler ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.