İstanbul Müftülüğü

"İstanbul’un Sanatkar Din Görevlileri" karma sergisi açıldı

İstanbul Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle “İstanbul’un Sanatkar Din Görevlileri Karma Sergisi" düzenledi.

Abone Ol

Serginin açılış programı İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un katılımıyla Taksim Camii Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşti.


Müftü Prof. Dr. Arpaguş, “Bugün burada İstanbulumuzda din görevlisi olarak hizmet eden ve katkıda bulunan başta Aile ve Dini Rehberlik Büromuz olmak üzere, sanatkar din görevlilerimize ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Sanat bir çok şeyi kolaylaştıran özelliğe sahiptir. Bir ibare bir harf muhatabımıza çok şeyi anlatabilir. Cevamiu’l kelim Peygamberin varisleri olarak yaptığımız iş az şeyle çok büyük anlamlar sunabilmektir.” diye konuştu.

İstanbul Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca düzenlenen sergide İstanbul genelinde görev yapan 30 sanatkar din görevlisi, hat, ebru, tezhip, minyatür, çini, resim ve naht eserleriyle yer aldı.

Açılış programına İstanbul İl Müftü Yardımcıları Huriye Akbıyık ile Ayşe Coşkun ve Zekeriya Bülbül, ilçe müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Program sanatkar din görevlilerine katılım belgesi takdim edilmesi ve açılış kurdelasının kesilmesi ile devam etti.

Müftü Arpaguş ve beraberindekiler sergideki eserleri gezerek sanatçılardan eserler hakkında bilgi aldı.