DİYANET HABER

Kadın Din Görevlileri Hafızlık Yarışmasının Türkiye finalisti belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığınca din görevlileri arasında düzenlenen "IX. Kadın Din Görevlileri Hafızlık Yarışması"nın Türkiye Finali Bolu'da gerçekleştirildi.

Abone Ol

Bolu İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen "IX. Kadın Din Görevlileri Hafızlık Yarışması"na Ankara, Erzurum, İstanbul, Samsun, Sakarya, Osmaniye, Erzurum, Yozgat illerinden bölge birincileri katıldı.

Kur'an-ı  Kerim tilavetiyle başlayan yarışmada Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş selamlama konuşması yaparak yarışma finalinin Bolu'da yapılmasından duyduğu mutluluğu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı  Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız  Osman Şahin ise yaptığı konuşmada finale kalan bütün yarışmacıları tebrik ederek şunları söyledi:

"Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan Kur’an kursu öğreticilerinin hafızlık müessesesine hem öğrenci yetiştirerek  hem de bizatihi hıfzını koruyarak yaptığınız katkıdan dolayı her biri yarışmacıya teşekkür ediyorum. Bu etkinliler, kadın din görevlilerinin Kur'an-ı Kerim'e olan bağlılıklarını ve hafızlık konusundaki başarılarını göstermeleri açısından büyük önem taşıyor."

Beş kişilik yarışma jürisi önünde yapılan yarışma sonunda Yozgat'tan Emine Bolat birinci, Samsun'dan Büşra Mutlu ikinci, Sakarya'dan Emine Kocaman ise üçüncü oldu.

Yarışmada tüm ödüller TDV Genel Merkezi tarafından birinciye 10 tam altın, ikinciye 8 tam altın, üçüncüye 6 tam altın olarak belirlendi. Diğer yarışmacılara ise yarım altın ile Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından özel paketler hazırlandı.

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri Bolu  Valisi Erkan Kılıç'ın eşi Dr. Ayşe Elif Kılıç, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, Bolu Dini İhtisas Merkezi Müdürü Yılmaz Barlas ve Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından takdim edildi.

Ödül ve hediye takdimlerinin ardından program hatıra fotoğraf çekimi ile sona erdi.