Muş Müftülüğü

Karaalp: Gazze halkının yaşadığı sıkıntıları göz ardı edemeyiz

Muş İl Müftülüğünce düzenlenen "Savaş, Göç ve Aile" konulu konferansta konuşan Doç. Dr. Cahit Karaalp, Gazze halkının yaşadığı sıkıntıların göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü organizesinde Muş İl Müftülüğü tarafından "Savaş, Göç ve Aile" konulu konferans düzenlendi.

Müftülük Konferans Salonunda İl Müftüsü İbrahim Halil Demir'in açış konuşmasıyla başlayan programda Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cahit Karaalp katılımcıları bilgilendirdi.

Doç. Dr. Karaalp, "Savaş ve doğal sonucu olarak göçten en çok kadınlar ve çocuklar olumsuz şekilde etkilenmektedir. Göç esnasında ölüm, kaçırılma, açlık ve sağlık sıkıntıları gibi tehlikeler yanında bir de psikolojik travmalar yaşanmaktadır. Özellikle şu anda göçe zorlanan Gazze halkının yaşadığı sıkıntıları göz ardı edemeyiz. Toplum olarak sorumluluklarımız vardır. Onların yanında olduğumuzu hissettirmek adına boykota destek olmamız ve bu zulmün bitmesi için dualarımıza devam etmemiz gerekiyor." dedi.

Programa, "Mum Dibini Işıtır"projesi kapsamında din görevlileri ve eşleri ile vatandaşlar katıldı.