Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Kongre Salonunda gerçekleşen icazet programına Bolu Valisi Erkan Kılıç, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Karslı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Öncü, Bolu Gençlik İl Spor Müdürü Emrullah Güler, Ali Ericek İlim İrfan ve Yardımlaşma Vakfı başkan yardımcısı Mustafa Ericek, Ali Ericek Merkez Kur'an Kursu Yöneticisi Harun Bakan, Bolu İlçe Müftüleri, STK başkanları, öğrenci velileri, müftülük personeli, öğrenciler ve davetli misafirler katıldı.

Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Karslı, İcazet öncesi bir konferans verdi.

Prof. Dr . Hilmi Karslı konuşmasında, öncelikle evlatlarının evvela hafız olmasını arzulayan arkasından da Temel İslami İlimler Programını bitirmesi için destek veren anne-babaları, öğrencilere ilim öğreten hocaları ve özverili gayretleri ile programı bitiren Kur'an talebelerini tebrik etti.

Ayrıca Ali Ericek İlim İrfan ve Yardımlaşma Vakfına Kur'an eğitimi ve İslami ilimleri desteklemeleri, öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmaları için müteşekkir olduğunu belirtti.

Başkan Yardımcısı Prof. Karslı konuşmasında, kendisinin de hafız olduğunu belirterek, en büyük payesinin hafızlık belgesini elde etmek olduğunu belirtti.

Karslı, küçük yaşta hafızlığını bitirdiğinden dolayı o dönemde hafızlığın ne kadar değerli olduğunu anlayamadığını, daha sonraki zamanlarda anladığını belirtti.

Hafızlığın kişiye bir özgüven kazandırdığını, diğer akranlarına karşı din hizmetlerinde 15-20 adım yarışmaya önde başlamasını sağladığını dile getiren Karslı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kur'an'ı Okumak, anlamak çift kanatlı olmaktır. Kur'an-ı Kerim, Müslümanlar için sadece dini bir rehber değil, aynı zamanda evreni ve insanı anlama yolunda da bir ışıktır. Onu derinlemesine okuyup anlamak, bireyi "çift kanatlı" kılar.

Birinci kanat ile Kur'an bizim Allah'a olan inancımızı pekiştirir, ahlaki değerleri öğretir ve müminin iç dünyasını aydınlatır. Bu manevi kanat, bizlere hayatın anlamını ve amacını kavrama, zorluklar karşısında dayanma gücü ve iç huzuru bulma imkanı sunar.

İkinci kanat ise akıl ve bilim kanadıdır. Hz. Kur'an, birçok ayetinde insanları düşünmeye, araştırmaya ve evreni keşfetmeye teşvik ediyor. "Oku!" emriyle başlayan ilk ayet, bunun en açık göstergesidir.

Bu ikinci akıl ve bilim kanadı, bizleri bilgiyle donanmış olmayı, sorgulayan ve gelişime açık bir Müslüman olmayı mümkün kılar. Kur'an'da, evrenin yaratılışı, doğa olayları ve insanın yapısı gibi konuları ele alan "tekvini ayetler" hakikaten çok bulunur. Bu ayetler, bilimle din arasında bir uyum olduğunu gösterir ve insanları evreni incelemeye teşvik eder. Diyanet İşleri Başkanlığı hafızlara yönelik Kur'an-ı Kerim'i Anlama ve Temel İslami İlimler müfredatı ile bu amaçlara ulaşılmasını arzulamaktadır" dedi.