Filistin

Katil İsrail'in Gazze'de gece boyunca sürdürdüğü saldırılarda en az 10 Filistinli şehit oldu

Katil İsrail güçlerinin gece boyunca Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 10 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Abone Ol

Katil İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan saldırıları 285. gününde de devam ediyor.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde, katil İsrail güçlerinin Gazze'nin farklı bölgelerini hava saldırıları ve topçu atışlarıyla hedef aldığı belirtildi.

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda bombalanan bir evde 7 vatandaşın yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı kaydedildi.

Katil İsrail güçlerinin Nusayrat Mülteci Kampı'nda yer alan Abdullah Azzam Camii'ni bombaladığı, saldırıda 2 Filistinlinin öldüğü ve 15'inin yaralandığı ifade edildi.

Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki İhsan Camii'nin yanında bir binanın vurulması sonucu en az 1 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı paylaşılan haberde, İsrail'in Gazze kentinde Tel el-Hava Mahallesi başta olmak üzere birçok bölgeyi hedef aldığı kaydedildi.

Haberde, katil İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah kentlerine yönelik saldırılarının da sürdüğü belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 713 Filistinli öldü, 89 bin 166 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.