Filistin

Katil İsrail'in Gazze'deki saldırıları nedeniyle kuzeye göç etmeye çalışan yaralılar yollarda şehit oluyor

Katil İsrail güçlerinin, Gazze kent merkezinde yeniden başlattığı kara saldırıları karşısında zorla tahliye emri verdiği El-Ehli Baptist Hastanesinin hizmet dışı kalmasının ardından kuzeye gitmeye çalışan yaralılar kan kaybından şehit oluyor.

Abone Ol

Yaklaşık 2,3 milyon kişinin yaşadığı Gazze'de, zorunlu göç Filistinlilerin hayatının bir parçası halinde geldi. Saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'deki Filistinlilerin yaklaşık 2 milyonu zorla yerinden edildi.

Katil İsrail güçlerinin saldırıları nedeniyle milyonlarca Filistinli, defalarca göç etmek zorunda kaldı.

Gazze Şeridinin kuzeyi ve Gazze şehrine yeniden kara saldırıları başlatan Katil İsrail güçleri, kuzeydeki bazı mahallelere zorla tahliye kararları çıkardı.

El-Ehli Baptist yönetimi de dün yaptıkları açıklamada, katil İsrail'in çevresine yönelik saldırıları nedeniyle hastaneyi kapatmak zorunda kaldıklarını, tahliye etmek zorunda kaldıkları yaralılar ve hastaların hayati tehlikeyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Kentte sağlık durumu trajik

Gazze kentindeki Filistinliler, Katil İsrail'in saldırıları sonucu tüm sağlık noktalarının hizmet dışı kalması, ilaç ve tedavi imkanının olmaması nedeniyle son derece zor günler geçiriyor.

Bölge sakinleri, yaralı ve hastaları Gazze'nin kuzeyindeki hastanelere nakletmeye çalışıyor ancak ulaşım imkanlarının yok denecek kadar az olması sebebiyle bu pek mümkün olmuyor.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki El-Avde Hastanesi Müdürü Muhammed Saliha, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, katil İsrail'in yoğun saldırılarının hedefi olan Gazze kentinden hastaneye dünden beri onlarca ölü ve yaralının getirildiğini söyledi.

Hastanede de yakıt, tıbbi malzeme ve ilaç eksikliği olduğunu aktaran Saliha, Dünya Sağlık Örgütü'nün yaklaşık bir ay önce hastaneye az miktarda yakıt sağladığını ancak bunun sadece bir hafta yeterli geldiğini ifade etti.

Hastanedeki mevcut yakıtın, en fazla bir ya da iki gün yetebileceğini belirten Saliha, El-Ehli Baptist Hastanesi sonrası Avde Hastanesinin de hizmet dışı kalabileceği uyarısında bulundu.

Saliha, DSÖ'ye ve BM kurumlarına hastaneye yakıt, tıbbi malzeme ve ilaç takviyesi yapma çağrısında bulundu.

Yaralılar yollarda

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Gazze kentinin güney batısında katil İsrail'in saldırılarında yaralanan bazı Filistinliler, saatlerce yollarda oturup ambulansların gelip kendilerini almasını bekliyor.

Bazı yaralıların ise kan kaybından hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

Gazze'nin kuzeyindeki saldırılar yoğunlaşıyor

Katil İsrail güçlerinin saldırıları, güneyde Refah'ın yanı sıra kuzeydeki bölgelerde de yoğunlaşıyor.

Gazze kenti başta olmak üzere Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki saldırılarını yoğunlaştıran katil İsrail güçleri, defalarca yerinden edilen Filistinlileri yine göçe zorluyor.

Saldırılar nedeniyle binlerce Filistinli, yanlarına alabildikleri birkaç parça eşya ile rutin haline gelen zorunlu göç için bir bölgeden diğerine sürülüyor.