Kaynarca Merkez Erkek Yatılı Kur’an Kursu, Merkez Kız Yatılı Kur’an Kursu, Büyükyanık Kız Yatılı Kur’an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 6 erkek ve 37 kız öğrenci için icazet töreni düzenlendi.

Kaynarca Icazet 22

Kaynarca Sanayi Valide Camii'nde öğle namazının kılınmasının ardından, tekbirler eşliğinde programın yapılacağı salona hafızlarla birlikte yürüyüş düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın okunması ve Merkez Yatılı Kur’an Kursu Yöneticisi Metin Kılıç'ın okuduğu aşr-ı şerif ile başlayan program, İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek'in açış konuşmasıyla devam etti.

Müftü Demiryürek, hafızları, onları yetiştiren hocaları ve velilerini tebrik ederken, programa katkıda bulunan hayırseverlere ve yoğun katılımlarından dolayı misafirlere teşekkür etti.

Kaynarca Icazet 55Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmasında, "Dünyada çocuğuna Kur'an-ı Kerim'i öğreten kimseye, kıyamet günü cennette bir taç giydirilir ki, cennet ehli onu bu taç ile tanıyacaklardır." Hadis-i Şerifini hatırlatarak hafız yetiştirmenin önemine dikkat çekti.

Sanayi Valide Camii Uzman İmam Hatibi İbrahim Sağır, Arifağa Merkez Camii İmam Hatibi Muhammet Salih Okuyan ve Merkez Yatılı Kur’an-ı Kerim Kursu hafızı Yusuf Özbek'in Kur’an-ı Kerim tilavetleri, ilahi ve kasideleriyle devam eden törende Kaynarca Kaymakamı Selim Çomaklı, Kaynarca Belediye Başkanı Kadir Yazgan, ilçe müftüleri ve kurum amirleri hafızların sevincini paylaştı.

Kaynarca Icazet 11

Erkek hafızların kısa sureleri tilavet ettiği ve Şeyhü'l-Kurra Nurullah Dindar'ın icazet duası yaptığı tören, hafızlara taç giydirilmesi ve hafızlık belgelerinin takdim edilmesi ile  sona erdi.

Kaynarca Icazet 44