Gümüşhane Müftülüğü

Kelkit'te 43 Hafız icazet aldı

Gümüşhane Kelkit İlçe Müftülüğüne bağlı Ünlüpınar Beldesi Erkek Kur'an Kursunda hafızlıklarını tamamlayan 43 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" gerçekleştirildi.

Abone Ol

Kelkit İlçe Müftülüğüne bağlı Ünlüpınar Beldesi Erkek Kur'an Kursunda hafızlıklarını tamamlayan 43 öğrenci için Yunus Emre Camii'nde "Hafızlık İcazet Merasimi" gerçekleştirildi.

Hafızlık Kur’an Kursu öğrencilerinden Batuhan Nas’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda selamlama konuşmasını yapan Kelkit İlçe Müftüsü Sıtkı Bektaş yaptı.

İl Müftüsü Hüseyin Gün, hafızlık çalışmaları hakkında bilgi verdi ve Kur’an kursunda eğitim gören 43 öğrencinin hafızlıklarını büyük bir emekle tamamladıklarını ifade etti.

Programda hafızların heyecanına ortak olan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, hafızlığın önemine ve hafız ebeveyni olmanın mükafatına değindi.

Başkan Yardımcısı İşliyen, mezun olan öğrencilere, onları yetiştiren ailelerine ve hocalarına emeklerinden dolayı teşekkür etti.

İcazet belgelerinin verilmesinden sonra öğrencilere günün anısına çeşitli hediyeler takdim edildi.

Programa Erzincan İl Müftüsü Muharrem Gül, ilçe müftüleri, siyasi parti temsilcileri, Müftülük personeli, din görevlileri, Kur'an kursu öğreticileri, öğrenci velileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.