TEŞKİLAT HABERLERİ

Kocaeli'de 2. Dönem Hüsn-i Tilavet Kursu mezunlarını verdi

Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezinde düzenlenen "Hüsn-i Tilavet Hizmet İçi Eğitim Kursu" törenle sona erdi.

Abone Ol

Diyanet Akademisi Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde, 15 Nisan - 25 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenen "Hüsn-i Tilavet Hizmet İçi Eğitim Kursu" mezunları törenle belge aldı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp, açılış ve selamlama konuşması ile devam etti. 

Programda katılımcılara hitap eden Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Şenol Tiryaki, merkezde verilen eğitimler ve kursiyerlerle alakalı bilgilendirmelerde bulundu. Mezun olan kursiyerlere görevlerinde başarılar dileyen ve gördükleri eğitimi bir ömür boyu uygulamaları için tavsiyelerde bulunan Tiryaki, katılımcılara teşekkür ederek sözleri tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından sahneye gelen Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Kocaeli İhtisasın açılması ve eğitim faaliyetine başlaması için verdiği mücadeleden bahsetti. Söz konusu merkezinin Kocaeli için öneminden bahseden Sönmezoğlu, eğitim görevlileri ve kursiyerleri tebrik edip burada bulunmaktan onur duyduğunu ifade etti.

Günün anlam ve önemine binaen mezun kursiyerler adına Cemil Işık da bir konuşma yaptı. Konuşmasında başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü ve eğitim görevlilerine teşekkürlerini iletti.

Dini mûsiki eğitim görevlisi Tolgay Ünlükaya rehberliğinde hüsn-i tilavet kursiyerlerinden oluşan ilahi korosu, katılımcıların kulaklarının pasını sildi. Tasavvuf mûsikisi dinletisinin ardından kursu başarıyla tamamlayan hüsn-i tilavet kursiyerlerine hediye ve belge takdimi yapıldı.

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Programa, Darıca İlçe Müftüsü Dr. Selami Bağcı, Dilovası İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Köç, İzmit İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, Karamürsel İlçe Müftüsü Muharrem İslamoğlu, eğitim görevlileri, ihtisas kursiyerleri, aday din görevlileri ve mezun olan hüsn-i tilavet kursiyerleriyle aileleri katıldı.