Konya Müftülüğü

Konya ADRB Senegal'e umut oldu

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezince hayata geçirilen "Sevgin Umut Olsun" projesi kapsamında Senegal’de bir su kuyusu açıldı.

Abone Ol

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezince başlatılan "Sevgin Umut Olsun" projesi kapsamında su kuyuları açılıyor.

Bu kapsamda Senegal’in Diourbell bölgesinde bulunan Thiarene Diama Köyünde Hz. Hatice Su Kuyusu tamamlanarak bölge halkının istifadesine sunuldu.

İl Müftülüğü Uzman Vaizi Ümmü Taş, proje kapsamında merkez tarafından düzenlenen derslere katılan kursiyerlerin desteğiyle insanlara umut olduklarını dile getirdi.

Taş, "Sevgin Umut Olsun projesi kapsamında Dünyanın kurak bölgelerinde yaşayan insanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla Senegal’de bir su kuyusu daha tamamlanarak açılışı yapıldı. Senegal’in Diourbell bölgesinde bulunan Thiarene Diama Köyünde Hz. Hatice Su Kuyusu tamamlanarak açılışı yapıldı. Su kuyusunun yanında bir su deposu, 4 şadırvan, 3 tuvalet ve gasilhanede bulunmaktadır. Hz. Hatice isimli su kuyusu toplam 4 köyün su ihtiyacınıda karşılayacak. Açtırılan su kuyularına destek veren Aile ve Dini Rehberlik Merkezi yurt içi ve yurt dışı tefsir, hadis öğrencileri ile hayırseverlerimize teşekkür ederiz." diye konuştu.