DİYANET AKADEMİ

Konya Dini İhtisas "Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitimi" tanıttı

Konya Dini İhtisas Merkezi, "Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitimi" tanıttı.

Abone Ol

Konya Dini İhtisas Merkezi, Konya İl Müftülüğü 2024 Eylül Ayı Mutat Toplantısına ev sahipliği yaptı.

Prof. Dr. Ali Öge'nin başkanlığında gerçekleşen toplantıya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Ceyhan, Konya Dini İhtisas Merkezi Müdür Yardımcısı Fatih Kılınç, İl Müftü Yardımcıları Mustafa Şimşek ve Kuddusi Uysal ile ilçe müftüleri katıldı.

Toplantıda Konya Dini İhtisas Merkezi Müdürü Salih Doğan tarafından "Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitimi" konulu bir tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Sunumda, verilen eğitimin amacı, içeriği ve aday din görevlilerinin mesleki gelişimine katkıları ayrıntılı bir şekilde ele alınarak, din hizmetlerinin kalitesini artırmada önemli bir role sahip olduğu vurgulandı.

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge de, Dini İhtisas Merkezlerinin aday din görevlilerinin yetiştirilmesindeki kritik rolüne değindi. Öge, bu eğitimlerin, aday din görevlilerinin bilgi, beceri ve ahlaki değerler açısından donanımlı bir şekilde topluma hizmet etmelerini sağladığını ve bu konuda icra edilen çabaların takdire şayan olduğunu söyledi.

İl genelinde yürütülen din hizmetleri, güncel sorunlar ve çözüm önerileri ele alındığı toplantı gündeme dair fikir alışverişi ve öneriler ile sona erdi.