Konya Müftülüğü

Konya'da Mevlid-İ Nebi Haftası tanıtıldı

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinliklerini tanıttı.

Abone Ol

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla basın toplantısı gerçekleştirdi.

İl Müftü Öge, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Hz. Peygamber (sas) kameri aylardan Rebiülevvel ayının 12. gecesi Mekke‟de dünyaya gelmiştir. 14 Eylül 2024 Cumartesi‟yi Pazar‟a bağlayan gece Hz. Peygamber (sas) Efendimizin dünyayı şereflendirdiği gecenin yıl dönümüdür. 14 Eylül Cumartesi akşamı, Mevlit Kandili tüm camilerimizde Kur‟an tilavetleri, salavatlar, mevlit programları ve dualarla idrak edilecektir. Diyanet İşleri Başkanlığımız, insanımız için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bilince ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul etmektedir. Bu itibarla bu sene de 15-22 Eylül 2024 tarihlerinde kutlayacağımız Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler Haftası'nda 'Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası' konusunun ele alınması kararlaştırılmıştır.

Hz. Peygamber (sas)'in öğretileri, bir bölgeye, bir çağa, bir mekana, bir kavme ait değildir. Herkesin ve her çağın ihtiyacı ondadır. Dolayısıyla hangi çağda olursa olsun, hangi bölgede yaşarsa yaşasın, gelişmişlik seviyesi ne olursa olsun insanlığın yegâne kurtuluşu ve huzurlu bir toplumun inşası Hz. Muhammed Mustafa (sas)'in hayatını örnek almaktan geçmektedir.

Şahsiyet inşasında en temel faktör imandır. İman, Müslümanın şahsiyetini oluşturan; ona kimlik kazandıran, hem dünyasını hem de ahiretini huzurlu kılan büyük bir nimettir. Müslüman, imanının ibadetlerle ve güzel ahlakla kemâle ereceğini ve hayat bulacağını bilir. Müslüman, Allah‟a gönülden inanan, ihlasla ibadet eden sorumluluk sahibi insandır. O, fıtratındaki potansiyeli koruyup geliştiren şahsiyet sahibi kişidir. Bu bağlamda öncelikle Hz. Peygamber'in (sas) mücadelesini, eğitim metodunu ve üslubunu kendimize örnek almak, onu çağımızın insanıyla buluşturmak mecburiyetindeyiz."

Haftanın hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Erbaş, hafta münasebetiyle Konya'da gerçekleştirilecek etkinliklere tüm vatandaşları davet etti.