Konya Müftülüğü

Konya'dan deprem mağduru çiftlere düğün yardımı

Konya'dan Kahramanmaraş ve ilçelerinde ikamet eden depremzede 100 çift için 8 tır çeyiz yardımı gönderildi.

Abone Ol

Karamanmaraş’ta 24 Mayıs 2024 Cuma günü gerçekleşecek 100 çiftin toplu nikah ve düğün töreni için Konya İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ile Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı iş birliğiyle hazırlanan 8 tır giyim, mobilya, züccaciye, beyaz eşya, tekstil ürünleri gibi malzemelerden oluşan yardım tırları Konya’dan dualarla Karamanmaraş'a uğurlandı.

Mehir Vakfı Konya İl Temsilcisi Abdullah Şafak,  iyilik yolunda Konya’nın her zaman öncü olduğunu dile getirerek hayırseverlere, maddi ve manevi katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

İl Müftüsü ve TDV Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Ali Öge ise yaptığı konuşmada, "Kardeşlik köprümüzü pekiştirmek için, depremde, hayalleri yıkılan gençlerimizin yanlarında olduklarımızı bir kez daha hissettirmek için Konya’dan Karamanmaraş’a yardım tırı uğurlama programında birlikteyiz. Kardeşlik ihtiyaç sahiplerine ulaşmaktır. Nimetlerin şükrü paylaşmakla artar. 8 tır çeyiz yardımı ile Hatay’dan sonra Karamanmaraş’ta hayalleri depremle beraber enkaz altında kalan 100 nişanlı çiftimizin yanında oluyoruz. Yolun iyilik olsun diyoruz. TDV Konya Şubesi, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı işbirliği içerisinde 8 tırlık çeyiz yardımı konvoyunu inşallah Kahramanmaraş'a ulaştıracağız." dedi.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem nedeniyle evlenemeyen Kahramanmaraşlı nişanlı çiftler için hazırlanan 8 tır yardım malzemesi Konya İl Müftü Yardımcısı Kuddusi Uysal’ın yaptığı duanın ardından yola çıktı.