DİYANET HABER

Kosova Priştine Merkez Camii hayırseverlerin desteğiyle yükseliyor

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, Kosova İslam Birliği (Diyanet İşleri) iş birliğinde Kosova’nın başkenti Priştine’de yapılan Merkez Camii, hayırseverlerin desteğiyle yükseliyor.

Abone Ol

 Kosova’nın başkenti Priştine’de yapılan Merkez Camii, hayırseverlerin desteğiyle 8 bin 100 metrekare arsa üzerine inşa ediliyor.

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'nden öykünerek tasarlanan ve ibadete açıldığında ülkenin en büyüğü olacak Merkez Camii’nde yaklaşık 10 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek.

Balkanlarda yüzyıllarca sürmüş olan birlikteliğin bir izi olarak geçmişten geleceğe uzanan bir çizgide gönüllerinin birlikteliğin sembolü olacak camide ibadethane ve avlu alanlarının altında konferans salonu, dükkanlar, sergi salonu, eğitim birimleri, kreş, aşevi, abdesthaneler ve 2 katlı otopark bulunacak.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Bünyamin Albayrak, caminin insanların unutmaya yüz tutmuş hafızlarını her daim tazeleyecek bir kardeşlik eseri olacağını söyledi.

Caminin Türkiye'nin Kosova'daki mümin kardeşlerine hediyesi olacağını vurgulayan Albayrak, Türkiye'deki hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Kosova Priştine Merkez Camii İnşaatına Katkıda Bulunmak İçin Tıklayınız>>>