Adana Müftülüğü

Kur'an kursu öğrencileri Adana'da yarıştı

Diyanet İşleri Başkanlığınca "2024 Yılı Hafızlık ve Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışması" Adana İl Müftülüğü ev sahipliğinde düzenlendi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur’an-ı Kerimi yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla, hafızlık eğitimi verilen Kur’an kurslarında okuyan erkek ve kız öğrenciler arasında iki ayrı kategoride "Hafızlık ile Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma" yarışmaları düzenlendi.

Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin katıldığı sınavın komisyon başkanlığını İl Müftü Yardımcısı Durdane Coşkun üstlenirken, komisyon üyeleri ise Adana İl Müftülüğü Başvaizi Ahmet Arıkan ile Seyhan İlçe Müftülüğü Tepebağ Kur’an Kursu Öğreticisi Sadık Uçar oldu.

Kur’an-ı Kerim'i yüzünden güzel okuma yarışmasında; erkeklerde Seyhan İlçe Müftülüğü Tepebağ Kur'an Kursu öğrencisi Ahmet Taha Ağca birinci olurken, kızlarda ise Tepebağ Hacı Hatice Ekrem Avcu Kız Kur'an Kursu öğrencisi İlknur Dayan birinci oldu.

Hafızlık yarışmasında; erkeklerde Seyhan İlçe Müftülüğü Hacı Hasan Tepeli Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Yusuf Taha Apak birinci olurken, kızlarda ise Seyhan İlçe Müftülüğü Hacı Fatma Feride Hatun Kız Kur'an Kursu öğrencisi Zeynep Büşra Ertunga birinci oldu.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere İl Müftü Vekili Ahmet Demirer ile komisyon üyeleri tarafından hediye takdim edildi.

Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okuma yarışmasında erkek ve kız kategorisinde dereceye giren öğrenciler 16-17 Eylül tarihlerinde Mersin’de yapılacak olan bölge finaline katılmaya hak kazandı.

Hafızlık yarışmasında erkek ve kız kategorisinde dereceye giren öğrenciler ise 19-20 Eylül tarihleri arasında Adana'da bölge finalinde ter dökecek.