Konya Müftülüğü

Kur'an kursu öğrencileri "Güvenli İnternet" konusunda bilgilendirildi

Konya Karatay'da Kur'an kursu öğrencilerine yönelik "İnternetin Güvenli Kullanımı ve Siber Zorbalık" seminerleri gerçekleştirildi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı yatılı Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilerin bireysel, toplumsal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen "Her Ay Bir Konu Bir Konuk Projesi" kapsamında Ekim ayında "İnternetin Güvenli Kullanımı ve Siber Zorbalık" konulu seminerler gerçekleştirildi.

Karatay İlçe Müftülüğü Teknikeri Muhammet Fatih Karakoç tarafından verilen seminerlerde, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın (SİBERAY) 10-14 ve 14-18 yaş grubu için hazırladığı eğitim materyalleri kullanıldı.

Karakoç, seminerde "Hayatımızda Teknoloji, Teknoloji Bağımlılığı ve Zararları, Siber Suç ve Siber Zorbalık, Siber Güvenlik Önlemleri" gibi başlıklar altında öğrencilere detaylı bilgiler verdi. Ayrıca, alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler, kimlik avı dolandırıcılığı, sahte web siteleri ve uygulamalar, şifre güvenliği, iki faktörlü kimlik doğrulaması, mobil onay, sanal kredi kartı kullanımı, kablosuz ağ güvenliği gibi konulara değindi. Öğrencilere, sosyal medya hesaplarının güvenli kullanımı, konum erişimi, güvenilir mobil uygulamalar ve arama motorları üzerinden sahte web sayfalarının ayırt edilmesi gibi konularda örneklerle detaylı açıklamalar yaptı. Ayrıca, e-Devlet Kapısı kullanımının önemi ve içerdiği güvenlik unsurları anlatıldı.

Seminer sonunda öğrencilerin soruları yanıtlanarak internet güvenliği hakkında dikkat edilmesi gerekenler vurgulandı.

Ekim ayı boyunca düzenlenen "İnternetin Güvenli Kullanımı ve Siber Zorbalık" seminerleri, Karatay ilçesindeki Sena Kız Kur'an Kursu, Gönüller Kız Kur'an Kursu, Hale Kız Kur'an Kursu, Celaliye Kız Kur'an Kursu, Şifa Kız Kur'an Kursu, Mengene Nuri Osmaniye Kız Kur'an Kursu, Bedir Kız Kur'an Kursu, Karaaslan Medine Kur'an Kursu, Beytül-Hikmet Erkek Kur'an Kursu, Fatih Erkek Kur'an Kursu ve Uluırmak Nuraniye Kur'an Kursu’nda gerçekleştirildi.