Tekirdağ Müftülüğü

Kur’an kursu öğrencileri Tekirdağ’da yarıştı

Tekirdağ İl Müftülüğünce "Hafızlık ile Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma" yarışmaları düzenlendi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur’an-ı Kerimi yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla, hafızlık eğitimi verilen Kur’an kurslarında okuyan erkek ve kız öğrenciler arasında iki ayrı kategoride "Hafızlık ile Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma" yarışmaları düzenlendi.

Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin katıldığı sınavın komisyon başkanlığını İl Müftü Yardımcısı Yusuf Bektaş üstlenirken, komisyon üyeleri ise Tekirdağ İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Osman Kılıçoğlu ile İl Müftülüğü Murakıbı Gamze Sevinç oldu.

Kur’an-ı Kerim'i yüzünden güzel okuma yarışmasında; erkeklerde Çorlu İlçe Müftülüğü Hamidiye Kur'an Kursu öğrencisi Mahmud Zahid Akay birinci olurken, Çerkezköy Abdurrahman Gürses Kur’an Kursundan İsa Acar ikinci, kızlarda ise Çerkezköy Merkez Kız Kur'an Kursu öğrencisi Zeynep Rabia Özkaya birinci, Çorlu Şehit Ali Alıtkan Kız Kur'an Kursu öğrencisi Fazilet Bilge Korkmaz ikinci oldu.

Hafızlık yarışmasında; erkeklerde Çorlu İlçe Müftülüğü Mekke Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Yusuf Taslıoğlu birinci olurken, kızlarda ise Çorlu İlçe Müftülüğü Şehit Ali Alıtkan Kız Kur'an Kursu öğrencisi Fatma Betül Ergenç  birinci oldu.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere İl Müftü Yardımcısı Bektaş ile komisyon üyeleri tarafından hediye takdim edildi.

Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okuma yarışmasında erkek ve kız kategorisinde dereceye giren öğrenciler 16-17 Eylül tarihlerinde Edirne’de yapılacak olan bölge finaline katılmaya hak kazandı.

Hafızlık yarışmasında erkek ve kız kategorisinde dereceye giren öğrenciler ise 19-20 Eylül tarihleri arasında Yalova'da bölge finalinde ter dökecek.