İHTİDA HABERLERİ

Kur'an'dan etkilenen Rusya vatandaşı Tatiana Müslüman oldu

Bursa'da Kur’an-ı Kerim’den etkilenen Rusya Vatandaşı Tatiana, düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Abone Ol

Müslüman olmak istediğini belirterek Bursa İl Müftülüğüne başvuran Rusya vatandaşı Tatiana için "İhtida Töreni" düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde Bursa İl Müftü Yardımcısı Mehmet Köktaş, Tatiana’ya İslam dininin temel esasları hakkında bilgi verdi.

Müftü Yardımcısı Köktaş, “Siz, İslam dinini hak din olarak kabul ettiniz ve Müslüman oldunuz. Artık siz de dinimizin bir ferdi ve tüm Müslümanların 
kardeşisiniz. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bildirildiği ve Peygamber Efendimiz (sas)’in de  müjdelediği üzere artık geçmişteki bütün günahlarınız bağışlandı. Bugünden sonra hayatınıza yepyeni bir sayfa açmış oldunuz." dedi.

Kur’an-ı Kerim’in okunuşundan etkilendiği için İslam’ı seçtiğini ifade eden Tatiana Üstüntaş, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

İl Müftü Yardımcısı Köktaş, Tatiana’ya "İhtida Belgesi" ile birlikte Kur’an-ı Kerim ve Rusça mealinin yanı sıra Başkanlığın İslam hakkında Rusça yayımlanmış kitaplarından hediye etti.