Malatya Müftülüğü

Malatya'da Kur'an kursu öğrencileri bilgilendiriliyor

Malatya İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü tarafından planlanan "Teknolojiyi İyi Kullanma" adlı seminerler devam ediyor.

Abone Ol

Malatya İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele çalışmaları kapsamında Yaz Kur’an Kurslarında eğitim seminerleri düzenleniyor.

Malatya İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Uzman Vaiz Fatime Geçici, seminerler hakkında "Teknolojiyi İyi Kullanma' adlı eğitim programları kapsamında bu hafta Ilıcak Cami, Eyüp Sultan Cami, Çilesiz Aksa Cami, Kernek Karagözlüler Camii, Cevat Paşa Cami, Sal Köprü Gençlik Merkezi ve Manas Konteyner Kentte gençlerle ve öğrencilerle buluştuk. Çocuklarımıza internette kendilerini bekleyen tehlikeler konusunda bilinçlendirdik.  Özellikle oyunlar, oynama süreleri, zaman kontrolü sağlama ve internetin operasyonel kullanımı hakkında bilgiler verdik." dedi.

Özellikle bu konuda ebeveynlere önemli sorumluluklar düştüğünü belirten Geçici, "Ebeveynlerimiz bu konuda daha hassas davranmalılar. Nasıl ki çocuklarının dışarıda arkadaşlarını ve sosyal çevrelerini takip ediyorlar bunun gibi sanal alemde de bu hassasiyet içerisinde olmaları gerek." değerlendirmesinde bulundu.

Sözlerine devam eden Geçici, "Teknolojinin hem çocuklar hem de ebevyenler tarafından bilinçli kullanılmasına inandığımız için bu sene tüm Yaz Kur’an Kurslarında böyle bir bilinçlendirme programı yapmayı düşündük ve bu konuda bizi yalnız bırakmayan tüm hocalarımıza çok teşekkür ederim." diye konuştu.