Malatya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen öğrenci buluşması, Yeşiltepe Semt Konağı'nda gerçekleştirildi. Programa, ortaokul öğrencileri katıldı.

Etkinlik, öğrencilerin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiyle başladı. Ardından, Battalgazi Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Ali Korkmaz tarafından, öğrencilere Ramazan ve üç aylar konusu üzerine bir konferans verildi.

Korkmaz, konferansında Ramazan ve üç aylara dair derinlemesine bilgiler sunarak öğrencilerin bu mübarek dönemi daha iyi anlamalarına yardımcı oldu. Konuşmasında, Ramazan’ın İslam’daki önemine, manevi değerlerine ve bu ayın bireylerin ruhsal arınma sürecine nasıl katkı sağladığına vurgu yaptı.

Özellikle Ramazan ayında oruç tutmanın sadece fiziksel açlıkla ilgili olmadığını, aynı zamanda kalbi arındırma, sabrı güçlendirme ve Allah’a daha yakın olma anlamına geldiğini belirtti. Üç aylara olan özel ilgiye de değinen Korkmaz, bu dönemin İslam toplumu için bir arınma ve dua zamanı olduğunu ifade etti. Öğrencilere, üç aylarda yaptıkları ibadetlerin ve duaların, kişisel gelişimleri açısından ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Ayrıca, Ramazan’ın sadece oruç tutmakla değil, aynı zamanda hayır işlerinde bulunmak, yardımlaşmak ve insanlara karşı daha merhametli olmakla anlam kazanacağını da sözlerine ekledi. Öğrencilere, bu dönemi sadece ibadetle değil, aynı zamanda başkalarına fayda sağlamakla da değerlendirmenin önemini vurguladı.

Katılım sağlayan öğrencilere yapılan çeşitli ikramlardan sonra program nihayete erdi.