Manisa İl Müftülüğü ile TDV Manisa Şubesi ev sahipliğinde "2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" ve  "2024 Yılı Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri" düzenlendi. 

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanları Dr. Hüseyin Arı ve Mehmet Akkuş konuşmacı olarak katıldı. 

Manisa Dini İhtisas Merkezi konferans salonunda açılış Kur'an-ı Kerim'i ile başlayan toplantıda din görevlilerine hitap eden İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, "Biraz önce arkadaşımız kurbanla alakalı ayetleri okudu. Ne kadar manidardır ki; O’na ulaşan ne etleri ne kanları değil takvanızdır buyuruluyor. Ve Hac yolculuğuna çıkarken yanınıza azık olarak alacağınız şey de yine takvadır diyor Kur’an. Dolayısıyla ibadetlerin formal şekli boyutlarının yanında özellikle hikmet ve kazanımları konusu müminler olarak göz ardı etmememiz gereken hususlardır." ifadelerini kullandı. 

Manisa Kurban Ve Fetva Toplantısı 22

İmkanı olan her evde mutlaka bir kurban kesilmesi gerektiğine vurgu yapan Müftü Kabukçu, dede ve nineleriyle, bayramdan önce satın alınan kurbanın sevgiyle bakılıp beslendikten sonra usulüne uygun şekilde kesilip daha sonra ihtiyacı olan konu komşuyla paylaşılması seromonisini, ailenin küçükleri olan çocukların ve gençlerin yaşamalarını çok değerli bulduğunu kaydetti. TDV Vekalet yoluyla kurban organizasyonunun, kurban ibadetini evlerinde gerçekleştirmeye imkanı olmayanlar ya da evinde birkaç adet kurbanı olanlar için Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile ülkemizde ve dünyanın farklı noktalarındaki ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında aracı bir iyilik köprüsü olarak görülmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Manisa Kurban Ve Fetva Toplantısı 33

Daha sonra kürsüye gelerek, 2024 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu konusunda açıklamalarda bulunan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Akkuş, "2023 yılında TDV aracılığı ile toplamda 745 bin 535 hisse kurban, deprem bölgesi başta olmak üzere tüm afetzedelerin bulunduğu bölgeler ile 78 il, 47 ülke ve 280 bin bölgede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın birlikte yürüttüğü Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu 1993 yılından bu yana aralıksız şekilde büyük bir hassasiyetle düzenlenmektedir. Bağışların teslim alınmasından kurbanların kesimine ve dağıtımına kadar organizasyonun her aşaması titizlikle takip edilmekte, kurban vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunup kayda alınmaktadır. TDV, her zaman toplumun ihtiyaçlarını üst seviyede tutarak hassasiyet içinde gereğini yerine getirmeyi kendine görev kabul eden, tüm hizmet kalemleriyle halkımızın takdir ve teveccühünü kazanmış bir kurumdur." şeklinde konuştu.

Manisa Kurban Ve Fetva Toplantısı 11

Programın ikinci oturumunda "2024 Yılı Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri" gerçekleştirildi. 

Program, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanları Dr. Hüseyin Arı ve Mehmet Akkuş rehberliğinde il ve ilçelerde  görev yapan vaizlerin katılımıyla gerçekleşen "Fetva ve İrşad Çalıştayı" ile sona erdi.