DİYANET HAC-UMRE

Mekke'de Mevlid-i Nebi idrak edildi

Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Din Hizmetleri Ataşeliği tarafından "Mevlid Gecesi Özel" programı düzenlendi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Din Hizmetleri Ataşeliği, Mevlid Kandili dolayısıyla özel bir program düzenledi.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Organizasyonu ile kutsal topraklara gelen yaklaşık 300 umreci ile Mekke, Cidde ve Taif'te yaşayan Türk vatandaşları katıldı.

Katılımcıların güllerle karşılandığı etkinlikte Türkiye'nin Cidde Başkonsolos Vekili Zeynel Abidin Kılıç, Cidde Başkonsolosluğu İletişim Ataşesi Hüseyin Eren Yıldızer, Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri vatandaşlarla buluştu.

Programın açılışında konuşan Mekke Umre Ekip Başkanı Abdulkadir Şahin, umre ziyaretçilerinin ayrıcalıklı kullar olduğunu, Peygamber (sas)'in veladetinin seneyi devriyesinde doğduğu Mekke’de bulunmanın büyük bir mutluluk olduğunu belirterek, bunun şükrünün Peygamberin sünnetine sarılmakla olacağını vurguladı.

Türkiye'nin Cidde Başkonsolos Vekili Zeynel Abidin Kılıç, Hz. Peygamber'in doğum yıldönümünün Mekke’de idrak edilmesinin önemine dikkat çekerek, programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sonrasında kürsüye gelen Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Ahmet Oğuz, "Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası" konusunu ele aldı. Oğuz, konuşmasında Hz. Peygamber'in kişilik inşasındaki rolüne, İslam öncesi dönemdeki cahiliye adetlerine ve sevgili Peygamberin toplum üzerinde yaptığı ahlaki reformlara değindi. Ayrıca, kişiliğin doğuştan gelen mizaç ve sonradan kazanılan karakter unsurlarıyla şekillendiğini; mümin şahsiyetin inşasında temel rehberin Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin sünneti olduğunu belirtti. İman, ilim, amel, ihlas ve güzel ahlak konularına vurgu yaptı.

Program, ilahilerle devam etti, hatim duası yapıldı ve tatlı ikramıyla sona erdi.

Öte yandan benzer bir etkinlik ise Medine Umre Ekip Başkanlığı tarafından Medine'de gerçekleştirildi.