DÜNYA

Melbourne'da Peygamber sevgisiyle yeşil sahalara indiler

Melbourne'de "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Çocuk ve Gençlik Şöleni Futbol Festivali" düzenlendi.

Abone Ol

Türkiye’nin Melbourne Başkonsolosluğu İdari ve Sosyal İşler Ataşeliği "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Çocuk ve Gençlik Şöleni Futbol Festivali" düzenledi.

Avustralya’nın Victoria eyaletindeki Türk İslam cemiyetleri futbol takımlarının katılımıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Mevlid-i Nebi Futbol Festivali, Melbourne kentindeki Keysborough Cami & MT Hira Koleji tesislerinde gerçekleşti.

Çocuklar için yüz boyama, at binme ve ok atma etkinliklerinin de yer aldığı festivale Melbourne Başkonsolosu Doğan Işık, Melbourne Başkonsolosluğu İdari ve Sosyal İşler Ataşesi Prof. Dr. Harun Işık, Türk İslam Cemiyetleri başkanları, siyasetçiler, aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ataşe Işık’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhunun güçlendirilmesi amaçlanan festivalde, Broadmeadows, Emir Sultan, Meadow Heights, Keysborough, Sunshine, Shepparton, Thomastown camisinden yetişkinler ve küçükler futbol takımları ile birlikte Turan Avustralya Derneği futbol takımı mücadele etti.

Mevlid-i Nebi Futbol Festivali kupasını yetişkinlerde Keysborough Camii, küçüklerde Sunshine Camii futbol takımları kazandı.

Takımlara kupaları Melbourne Başkonsolosu Doğan Işık ile İdari ve Sosyal İşler Ataşesi Prof. Dr. Harun Işık tarafından verildi.