Melikgazi İlçe Müftülüğü Şehit Mustafa Sezgin Kız Hafızlık Kur’an Kursu Mevlid-i Nebi Haftası'nda "Kutsal Emanetler Sergisi ve Hafızlık Diploma Takdim Töreni" düzenledi.

Törene İl Müftüsü Durmuş Ayvaz ve Melikgazi İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir katıldı.

İki gün sürecek sergide, Sakalı Şerif, Mescid-i Aksa Seccadesi, Mescid-i Nebevi Örtüsü ve Kâbe Örtüsü gibi önemli kutsal emanetler halkın ziyaretine sunuldu.

H G8 A8831

Sonrasında diploma töreninde konuşan İl Müftüsü Ayvaz, şunları kaydetti:

"Mevlid-i Nebi Haftası, Peygamber Efendimizin (sas) dünyaya teşrifini ve O’nun rahmet yüklü mesajlarını hatırlamak, anlamak ve hayatımıza tatbik etmek adına önemli bir fırsattır. Bu hafta vesilesiyle hem Peygamberimizi daha yakından tanımak hem de O’nun hayatını rehber edinerek yaşayabilmek için kendimize bir muhasebe yapmalıyız. Bugün burada, hafızlıklarını tamamlayan yavrularımızın icazetlerini takdim ediyoruz. Hafızlık, Rabbimizin kelamını kalpte muhafaza etmek ve onu hayatla buluşturmak demektir. Hafızlarımız, Kur'an-ı Kerim'in nurunu nesilden nesile taşıyacak, ümmetin en kıymetli emanetçileridir. Onların bu yolda verdikleri emek, fedakarlık ve gayret her türlü takdirin üstündedir.

Peygamberimizin şu hadis-i şerifini unutmamak gerekir: 'Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir.' Bu anlamlı haftada hafızlarımızın icazetlerini almakla büyük bir başarıya imza attıklarını ve Kur’an’ı yaşamaya, yaşatmaya vesile olacaklarını görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Rabbim, bu hafızlarımızın sayısını artırsın ve her birini Kur'an'ın ışığında hayırlı nesiller olarak yetiştirsin."

Serginin ardından hafızlıklarını tamamlayan öğrencilere hafızlık belgeleri takdim edildi.