İstanbul Müftülüğü

Menderes ve bakanları kabirleri başında dualarla anıldı

Merhum Başbakan Adnan Menderes ve bakanlar vefatlarının 63. Yıl dönümünde kabirleri başında Kur’ân-ı Kerim ve dualarla anıldı.

Abone Ol

27 Mayıs 1960 darbesi sonrasında idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın vefatlarının 63. Yıl dönümü dolayısıyla Topkapı semtinde bulunan anıt mezarda anma töreni düzenlendi. 

Ülker Camii İmam Hatibi Mehmet Erdoğan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Merhum Başbakan Adnan Menderes ve Bakanları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın ruhları için İstanbul Müftülüğü tarafından okutulan Hatm-i Şeriflerin duası, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş tarafından yapıldı.

Program, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Valisi Davut Gül, Merhum Bakan Ahmet Tevfik İleri’nin torunu Ankara Milletvekili Ömer İleri ve Adnan Menderes’in gelini Ümran Menderes’in konuşmaları ile devam etti.

Anma töreni Merhum Başbakan Adnan Menderes ve Bakanları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan ile Aydın Menderes ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kabirlerine karanfil bırakılması ve dua edilmesi ile sona erdi.