DİYANET HABER

Meta'dan Diyanet'e sansür

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, Diyanet İşleri Başkanlığı sosyal medya hesaplarına sansür uyguladı.

Abone Ol

 Meta, Diyanet İşleri Başkanlığı sosyal medya hesaplarını sansürleyerek yayın yasağı getirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın İstanbul Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde Cuma hutbesi irad ederek Filistin direnişinin simge ismi şehit İsmail Heniyye'nin gıyabi cenaze namazını kıldırmasının ardından Meta 1 ay canlı yayın yasağı getirdi. Başkanlığın Ayasofya'daki canlı yayın videosu da kaldırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Burak Orhan, konuya dair sosyal medyadan paylaştığı mesajında "Sözde özgürlükçü sosyal medya platformu Facebook Şehid İsmail Heniyye için İstanbul’da Ayasofya-i Kebir Camisinde Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazından bile rahatsız oldu. Diyanet İşleri Başkanlığımızın gıyabi cenaze namazının canlı yayın videosunu kaldırdı. Üstüne de sosyal medya hesabımıza 1 ay canlı yayın yasağı getirdi." ifadelerini kullandı.

Orhan, mesajında Başkanlığa uygulanan sansüre dair görüntülere de yer verdi.

Öte yandan Meta, işgalci İsrail'in alçakça suikastı ile şehit olan İsmail Heniyye ile ilgili paylaşımları engelliyor. Facebook ve Instagram'da Heniyye’nin fotoğrafını paylaşan binlerce hesap kısıtlandı.

Sosyal medya kullanıcıları, Heniyye içeriklerini sansürleyen Meta'ya #MetaCensorship etiketi ile tepki gösteriyor.

Meta, geri adım attı Meta, geri adım attı