Giresun Müftülüğü

Minik öğrenciler Kur'an okumaya geçtiler

Giresun'un Espiye ilçesinde Kur'an'a geçen minik öğrenciler için "Kur'an'a Geçiyorum Programı" düzenlendi.

Abone Ol

Espiye İlçe Müftülüğüne bağlı Mescidi Aksa 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursunda eğitim gören ve Kur'an’a geçen 16 minik öğrenci için "Kur'an-ı Kerim'i Okumaya Geçiş Programı" düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, minik öğrenciler Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okuyup, çeşitli gösteriler sahneledi.

Programa katılarak minik öğrencilerin mutluluğuna ortak olan Espiye Müftüsü Osman Gülbe, Müftülüğe bağlı 3 Kur’an kursunda 150 öğrencinin kursa katıldığını belirterek 60 öğrencinin Kur'an okumaya geçtiğini söyledi.

Kurs öğreticileri ve minik öğrencileri tebrik edip, öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediye ederek, başarı belgesi veren Müftü Gülbe, "Kur’an okumak için öncelikle elif-bayı öğrenen minikler, azimli çalışmaları sonucunda Kur’an-ı Kerim okumaya geçti. Büyük başarı gösteren öğrencileri, velileri ve kurs öğreticilerini kutluyorum." dedi.

Çocukların Kur’an-ı Kerim'i ve Peygamber Efendimizin (sas) hayatını öğrenmek için çok hevesli olduklarını belirten Gülbe, çocukların ahlaklı, erdemli ve adil bireyler olarak yetiştirilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, gelecek nesillere güzel bir dünyayı miras bırakmanın ancak onları iyi yetiştirmekle mümkün olabileceğini söyledi.