Diyarbakır Müftülüğü

Müftü Büyük, gençlerle söyleşide buluştu

Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük, söyleşi programında gençlerle bir araya geldi.

Abone Ol

Bağlar İlçe Müftülüğü tarafından "Kalpten Kalbe Bir Yol Projesi" kapsamında "Gençlerle Söyleşi" programı gerçekleştirildi.

ürkiye Diyanet Vakfı Diyarbakır Şubesi Kitapevinde düzenlenen söyleşiye, Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük katıldı.

Gençlerle bir araya gelen Müftü Büyük, "Gençler, toplumun en önemli yapı taşıdır. Toplum hayatının büyük bir kısmını teşkil eden gençlerin donanımı, eğitim ve öğretimi, geleceğimiz için büyük önem arz etmektedir." dedi.

İslam dininin ilk emrinin oku olduğunun altını çizen Büyük, "Dinimizin ilk emri okudur. Bu sebeple hayatımızda bize faydası dokunacak bilgileri edinmek için kitap okumayı ihmal etmemiz gerekiyor. Gençlik, kişiliğimizin oluşmasında önemli bir zaman dilimidir. Hayatımız boyunca Kişiliğimizi etkileyecek davranış ve tutumları gençlik çağlarında almaktayız.  Bu sebeple kişiliğimizi olumlu etkileyecek bilgi, beceri ve iyi davranışların temelinin atıldığı gençlik çağımızın değerini iyi bilinmelidir." diye konuştu.

Söyleşi programında "Kalpten Kalbe Bir Yol" projesi ile ilgili konuşan İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş, "Dinimiz İslam, gençlerin ve ailelerin eğitimine önem vermektedir. Eğitimin de sahih dini kaynaklardan verilmesi önemlidir. Bunun için İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından, Diyanet Gençlik ve Engelli Koordinatörlükleriyle işbirliğiyle, ailenin temel unsurları olan çocuklara ve annelere yönelik sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin içine barındırıldığı Kalpten Kalbe Bir Yol projesi hazırlandı." dedi.

Programa, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Sani Akın,  Aile ve Dini Rehberlik Bürosu üyeleri, İlçe Müftülüğü Diyanet Gençlik ve Engelli Koordinatörleri ve gençler katıldı.