Muğla Müftülüğü

Müftü Çapçı, gençlerle Hz. Peygamberi konuştu

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Turgut Reis Anadolu Lisesi öğrencileriyle Hz. Peygamber'i konuştu.

Abone Ol

Turgut Reis Anadolu Lisesinde "Hazreti Peygamberin Şahsiyet İnşasındaki Rolü" konulu program icra edildi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programa Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi dinletisi ve sinevizyon ile devam eden programda konuşan Müftü Çapçı, Üsve-i Hasene olan Hazreti Peygamberin şahsiyet inşasındaki rolünden bahsetti.

Özellikle İslam’ın ilk yıllarında Peygamberimize iman eden Sahabilerin çoğunun çok genç yaşta olduğuna dikkati çeken Müftü Çapçı, Mescid-i Nebevi'de Ahsab-ı Suffa ismiyle ilk okulu açarak bir ilim merkezi haline getirdiğini ifade etti.

Program Sonunda Okul Müdürü Muhammed Göktaş, Müftü Çapçı’ya program ve konuşma dolayısı ile teşekkür etti.

TDV Muğla Şubesi tarafından katılan öğrencilere ikramlarda bulunuldu.

- Menteşe

Öte yandan Muğla'ya gelen üniversite öğrencileri için uyum etkinlikleri kapsamında Turgutreis Erkek Öğrenci Yurdunda bir tanışma programı gerçekleştirildi.

Menteşe Gençlik Koordinatörlüğü'nün öncülüğünde ve yurt manevi danışmanlarının katkılarıyla düzenlenen etkinliğe, İlçe Müftüsü Dr. Ertuğrul Akın ile Menteşe Gençlik Koordinatörü Vaiz Muhammet Dağ katıldı.

Programda, İlçe Müftüsü Akın gençlerle tek tek sohbet ederek tanıştı. Gençlere hitaben, kendilerini iyi yetiştirmeleri gerektiğini ve ülkenin geleceğinde onlara duyulan ihtiyacı vurguladı.

Öğrenciler de etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen manevi danışmanlar Muhammet Kemal Çakır ve Abdullah Sezer ile yurt yöneticilerine ve katılım sağlayan öğrencilere teşekkür etti.

Program, çiğ köfte ikramıyla sona erdi.