Yozgat Müftülüğü

Müftü Gülden, liseli gençlerle "Sosyal Medya Ahlakı"nı konuştu

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, liseli gençlerle "Sosyal Medya Ahlakı ve Mahremiyet" konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Abone Ol

Yozgat Müftülüğü tarafından gençlerin, milli ve manevi değerlerine bağlı, güzel ahlaklı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak için planlanan ÇEDES projesi (Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) kapsamında öğrencilere yönelik “Gençlik Sohbetleri” düzenleniyor.

Farklı konularla, iki haftada bir olacak şekilde planlanan programın ikincisi; Yozgat Müftüsü Ali Gülden'in katılımıyla Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pansiyonu'nda “Sosyal Medya Ahlakı ve Mahremiyet” temasıyla gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Müftü Gülden, "Hayatını Allah’a hesap verme bilinci içerisinde yaşayan Müslüman, gerçek hayatta azami ölçüde dikkat gösterdiği, yüce dinimiz İslam’ın öngördüğü ahlaki ilke ve değerlere sanal alemde de aynı ölçüde titizlik göstermelidir. İnternette/sosyal medyada yaptığı her konuşmanın, yazdığı her yazının, yayıp paylaştığı her haberin ahirette mutlaka hesabının sorulacağı bilinci içerisinde olmalıdır. Yapmakta olduklarınızdan dolayı kesinlikle sorgulanacaksınız’’. (Nahl, 16/93) Dijital dünyada etkileşim kurarken, insanların saygınlığına ve mahremiyetine dikkat etmemiz gerektiğini de unutmamalıyız." dedi.

Öğrencilerin de sorularını yanıtlayan Gülden, programda emeği geçen personele ve yurt müdürüne teşekkür etti.

Programa, Yurt Müdürü İzzet İkiz, Diyanet gençlik koordinatörleri, Hz. Osman Camii İmam Hatibi Bekir Savaş ve nöbetçi öğretmenler katıldı.