Yozgat Müftülüğü

Müftü Gülden: Namaz bir aşktır

Yozgat Müftülüğü tarafından “Namazı Nasıl Sevdirelim” konulu konferans düzenlendi.

Abone Ol

Valilik Konferans Salonunda Namaz platformu üyesi ilahiyatçı yazar Ahmet Bulut’un konuşmacı olarak katıldığı program Kur’an Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasında Yozgat Müftüsü Ali Gülden, namazın önemine değinerek, namazın imandan sonra Allah’ın (cc) en çok üzerinde durduğu bir ibadet olduğunu söyledi. Müftü Gülden, "Namaz Hz. Peygamber’in hayatının ayrılmaz bir parçasıdır. Hayatın ta kendisi olan namazın terkine hiçbir şekilde izin verilmemiştir. Namaz bir aşktır ve Allah (cc) ile bağlantı halinde olduğumuz en güzel ibadettir." dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Yazar Ahmet Bulut ise adına "Namazsızlık" hastalığı dediğimiz hastalığı nasıl tedavi ederiz? sorusuyla konuşmasına başladı.

Namaz kılmamanın temelinde yatan nedenleri ifade eden Bulut, "Bugün ne oldu bize ki Türkiye’deki Müslümanların yüzde 70’i namaz kılmıyor. Yaptığımız çalışmaların sonucunda gördüm ki namaz kılmamanın temelinde bazı sebepler yatıyor. Bunlardan bazıları; Allah’la aramız açılmış, namaz bilincindeki eksikliğimiz, elbisemizin eskidiği gibi imanımız da zaafa uğramış. Daha da temele inersek iman ettiğimiz Rabbimizi tanımadığımız ortaya çıkıyor." şeklinde konuştu.

Akabinde Bulut, "Allah‘la aranız nasıl? Sorusunun cevabını Peygamber Efendimizden öğreniyoruz. Siz Allah’a ne kadar değer veriyorsunuz ona bakın hadisinden yola çıkarak, aynaya baktığımızda görünen resim Allah‘ın istediği şekildeyse Allah‘la aranız iyi demektir. Ezandaki iki cümleye dikkat çekmek istiyorum 'hayyelasalah, hayyalel felah', bu davete icabet etmediğimizde Allah’ı reddetmiş oluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Programa Yozgat Müftüsü Ali Gülden, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Dini İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Fudayl Erkoç, İl Milli Eğitim ve İl Gençlik Spor Müdürlüğü Şube Müdürleri, Hafızlık Proje okul müdürleri, öğretmenleri ve öğrencileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.