Aydın Müftülüğü

Müftü Güneş: Dijital mecradan uzak kalmamız düşünülemez

Aydın İl Müftülüğü ev sahipliğinde "Dijital Medya Koordinatörleri Eğitim Semineri" düzenlendi.

Abone Ol

Diyanet Haber Koordinatörlüğünce il ve ilçelerden haber akışını hızlandırmak, alanda görev alan personelin gelişimine katkıda bulunmak ve haber akışında karşılaşılan sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla "Diyanet Dijital Koordinatörleri Eğitim Semineri" düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminere, İl Müftüsü Hasan Güneş, İl Müftü yardımcıları Melek Sevindi ve Yusuf Dönertaş konuşmacı olarak katıldı.

Gün boyu süren seminerde "Dijital Medya Okur Yazarlığı, Haber Yazma Teknikleri, İnternet Haberciliği, Haber Fotoğrafı, Sosyal Medya Paylaşımı, Dijital Ayak İzi, Dijital Çağın Sorunları" konulu sunumlar gerçekleştirildi.

Türk Havacılık Uzay Sanayi Anonim Şirketi A.Ş'ye (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen menfur saldırıda şehadet şerbeti içen aziz şehitleri anarak sözlerine başlayan İl Müftüsü Hasan Güneş, "Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Rabbim, vatanı, bayrağı, ezanı, dini ve devleti için çalışan bütün vatan evlatlarını her türlü beladan muhafaza eylesin." dedi.

İl Müftüsü Güneş, "TUSAŞ’ta çalışan bir kardeşimizin hain terör saldırısından sonra söylediği 'Hainlere inat daha çok çalışacağız' sözleri hepimizin yol haritası olmalıdır." diyerek şunları kaydetti:

"Bugün teknoloji ve iletişim çağındayız ve bu çağın mücadelesinin dijital mücadeleler olduğunun farkındayız. Günümüz iletişim çağında teknolojinin imkanlarından yararlanmak ve iletişimin olmazsa olmaz kanallarını en verimli şekilde kullanmak zorundayız. Milyarlarca insanın kullandığı dijital mecradan uzak kalmamız düşünülemez. Her alanda olduğu gibi dijital mecralarda da milletimize rehberlik edecek çalışmalar yapmak hepimizin en temel sorumluluğudur.

Hakikatin bilinmesi, yapılan faaliyetlerin kamuoyuyla paylaşılması, dini ve hayri hizmetlerin dijital ortamlarda yer alması, dünyadaki dini, sosyal ve kültürel gelişmeleri yakından takip ederek ülkemize ve insanlığa faydalı içerikler üretmenizi sizlerden bekliyoruz."

Dijital Medya Seminerleri. İlçelerde karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri ve karşılıklı görüş alışverişiyle tamamlandı.