Giresun Müftülüğü

Müftü Kılıçbay: 15 Temmuz aziz milletimizin zaferidir

Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, 15 Temmuz’un azmin ve cesaretin zillete ve korkaklığa galebe çaldığı şanlı bir direniş olduğunu vurguladı.

Abone Ol

Espiye İlçe Müftülüğünce Karaovacık Yaylası'nda "Şehit ve Gazileri Anma Programı" düzenlendi.

Karaovacık Yayla Camii'nde gerçekleştirilen programda, din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim tilavet edildi, ilahi ve kasideler seslendirildi.

Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün önemi hakkında vaaz verdi. 

Müftü Kılıçbay, Allah’ın korunmasını emrettiği mukaddes değerler uğruna can vermenin adı olan şehitliğin, İslamiyet’e göre en yüce makamlardan biri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ecdadımız, Allah’a olan imanları, vatana olan sevdaları, cesaretleri ve fedakarlıklarıyla üzerinde yaşadığımız bu toprakları asırlarca korumuştur. Tarihin hiçbir döneminde inancından ve bağımsızlığından taviz vermemiş, zulme asla boyun eğmemiştir. ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ şuuruyla vatanın her karış toprağı için çarpışmış, ne pahasına olursa olsun canından aziz bildiği yurduna düşmanları uğratmamıştır. Tarih, vatanı ve mukaddesatı uğruna her türlü zorluğa göğüs geren şanlı ecdadımızın kahramanlık destanlarıyla doludur. İşte imanlı sinelerin Allah aşkıyla şahlandığı bu destanlardan biri de 15 Temmuz’dur.

Yüce Rabbim her daim devletimizi payidar, aziz milletimizi bahtiyar eylesin. Birlik ve beraberliğimize, huzur ve güvenimize kastedenlere fırsat vermesin. Güvenlik güçlerimizi hak ve hakikat mücadelesinde her zaman muzaffer eylesin."

Ardından Espiye Müftüsü Osman Gülbe tarafından, şehitler için okunan hatimlerin duası yapıldı.