Hakkari Müftülüğü

Müftü Okuş: Görevimiz caminin dört duvarı ile sınırlı değil

Hakkari İl Müftüsü Hüseyin Okuş, Çukurca'da din görevlileriyle bir araya gelerek "Görevimizin caminin dört duvarı ile sınırlı değil." dedi.

Abone Ol

Hakkari İl Müftüsü Hüseyin Okuş, Çukurca ilçesine ziyaret gerçekleştirerek bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

İlçe Müftülüğünü ziyaretin ardından Merkez Emirşaban Camii'nde din görevlileri ile bir araya gelen İl Müftüsü Okuş, "Hz. Peygamber (sav) mesleği olan imam-hatiplik görevinin bilincinde olun. Görevinizin caminin dört duvarı ile sınırlı olmadığı idrakinde olun. Halk ile bütünleşin. Sevinç ve kederlerini paylaşın. Düğünlerinde bulunun. Cenaze ve taziyelerine katılın. Şehit yakınları ile gazilerimize yalnız olmadıklarını hissettirin. Cami cemaatinin  artması için gayret gösterin. Bu gaye ile özellikle bayan, çocuk ve gençlere yönelik cami ve cemaati özendirecek etkinlikler düzenleyin. Bunun için Müftülükler olarak sizlere her türlü desteği sağlamaya hazırız." dedi.

Konuşmasının devamında hafızlığın önemine değinen İl Müftüsü Okuş, “Hafızlık belgesine sahip görevlilerimizin hatimle teravih kıldıracak seviyede olmasını istiyorum. İlçede inşa edilen ve yakında faaliyete geçecek olan yatılı hafızlık Kur’an kursuna öğrenci temini için gerekli gayreti gösterin. Yüce Allah hepimize hayırlı hizmetler nasip etsin.” ifadelerinde bulundu.

Programın ardından 4-6 Yaş Kur’an Kursunu ziyaret eden İl Müftüsü Okuş, çocuklarla birebir ilgilenerek sohbet etti.

İlçe sakinleriyle de bir araya gelip sohbet eden Müftü Okuş, esnaf ziyaretinin ardından temaslarını tamamlayarak ilçeden ayrıldı.

Temasları esnasında İl Müftüsü Okuş’a, Çukurca İlçe Müftü Vekili Mehmet Arif Çiftçi ve İl Müftülüğü Şube Müdürü Bilal Beyter eşlik etti.