Hakkari Müftülüğü

Müftülüğün köy ziyaretleri sürüyor

Hakkari İl Müftüsü Hüseyin Okuş, köyleri ziyaret etmeye devam ediyor.

Abone Ol

Din görevlileri ve vatandaşlar ile tanışmak, yapılan ve yapılacak hizmetleri yerinde görmek amacıyla gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında İl Müftüsü Okuş, Geçitli, Kamışlı, Elmacık, Kaval ve Cevizdibi köyleri ile buralarda bulunan camileri ziyaret etti.

2022 yılında Irak’ın kuzeyi Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Hakkari ili merkez Geçitli Köyü (Piyanıs) nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Nedim Korkmaz adına Geçitli Köyü’nde yapılan cami inşaatında incelemelerde bulundu.

Gözlerinden ameliyat olan Geçitli Köyü Bazidan Camii İmam-Hatibi Mehmet Demir'i evinde ziyaret ederek, acil şifalar diledi.

Yaptığı ziyaretler hakkında açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Okuş, “Hakkari iline yeni atanmış olmamdan ötürü hem çevreyi tanımak, hem de hizmette kaliteyi daha da yükseltmek adına din görevlileri ile vatandaşların görüş ve önerilerini almak üzere ziyaretler gerçekleştiriyorum. Yaptığım ziyaretlerde gerek gördüğüm ve gerekse görüşüne başvurduğum vatandaşlardan aldığım bilgiler ışığında yaptığım değerlendirmede, din görevlilerimizin yaptığı hizmetler ve halkla olan ilişkilerinden memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Özellikle bazı camilerimiz ile lavabo ve diğer müştemilatının tertip, düzen ve temizliği herkese örnek olabilecek seviyededir. Bunu sağlayan görevlilerimiz ile kısıtlı imkanlarla Kur’an kursu yapan ve camilere imam evi kazandıran din görevlilerine canı gönülden teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu. 

Ziyaretlerde Müftülük Şube Müdürü Bilal Beyter İl Müftüsü Okuş’a eşlik etti.