Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Şanlıurfa'da yaralar sarılmaya devam ediyor.
Şanlıurfa İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şanlıurfa (TDV) Şubesi koordinesinde gerçekleştirilen yardım faaliyetleri kapsamında cami, Kur'an kursları, Diyanet gençlik merkezleri ve taziye evleri olmak üzere toplamda 212 mekanda 60 bin kişiye barınma hizmeti sunuldu.
Müftülük, kent merkezi başta omak üzere 13 ilçede 30 farklı noktada ve mobil araçlarla günlük 100 bin kişiye sıcak yemek ve yiyecek ikramında bulundu.
Öte yandan depremin ilk anından itibaren sahada olan din görevlileri, depremzedelerin acısını paylaşarak manevi destek ve rehberlik hizmetiyle 95 bin vatandaşa ulaştı.
Yine ayni yardımların yanı sıra Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler kitapları imkanları da vatandaşlara hediye edildi.