Erzurum il genelinde meydana gelen sel felaketlerinden etkilenen yerlerden Oltu’ya bağlı Ayvalı köyünde yaralarının sarılması için kurum ve kuruluşlar görevlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda İl Müftülüğü koordinesinde oluşturulan ekipler de bölgede afetzedeler için seferber oldu.

Tdv Sel Yardım Erzurum 33

İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Erzurum Şubesi gönüllü ekipleri, afet sonrası bölgedeki yardım çalışmalarına katılarak selden etkilenen vatandaşlara manevi destek ve rehberlik hizmeti sunuyor.

Bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyen Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve İl Müftüsü Dr. Rüstem Can, ekiplerden bilgi alarak vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini ilettiler.

Tdv Sel Yardım Erzurum 11

Yaşanan felaketin üstesinden gelmek için hasar tespiti yapılarak gerekli çalışmaların hemen başlatıldığını söyleyen Vali Çiftçi, "Vatandaşlarımız müsterih olsun, imkanlarımızı seferber ederek hep beraber felaketin getirdiği yıkımı ortadan kaldıracağız." dedi.

Felaket sonrası TDV gönüllüleri ve alanında uzman din görevlilerinden oluşturulan ekiplerin yardım çalışmalarına destek verdiği belirten İl Müftüsü Can ise, "Din görevlileri ve manevi rehberlik danışmanları, afet bölgesine intikal ederek evleri zarar gören vatandaşların temizlik çalışmalarına destek olurken uzman ekiplerimizde afetzede kardeşlerimiz için manevi destekte bulunuyor. Sayın valimiz koordinesinde yaraların bir an önce sarılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Devletimizin tüm kurumları burada, bizlerde ekiplerimizle maddi ve manevi desteğimizi sürdürüyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde tüm yaralarımızı saracağız inşallah." diye konuştu.