Çankırı Müftülüğü

Müftülükten engelsiz program

Çankırı İl Müftülüğü tarafından "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" münasebetiyle konferans düzenlendi.

Abone Ol

Çankırı Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Abdullah Okuroğlu konuşmacı olarak katıldı.

Diyanet Gençlik Merkezi Engelli sınıfı öğreticisi Süleyman Karaağaç'ın öğrencisi Sinan Tosun, Fatiha, Kevser, İhlas, Felak ve Nas surelerini okudu. Okunan sureleri, Engelli Koordinatörü Ayşe Dilan Acar'ın öğrencileri Cennet Özok, Kübra Nuhoğlu ve Firdevs Barbaros işaret diline çevirdi.

Selamlama konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Şahin, engellilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şahin, toplumun her kesimine ulaşmayı amaçladıklarını ve engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmanın önemini vurguladı.

İl Müftüsü Mehmet Şahin, konuşmasında engelli bireylerin toplumda karşılaştığı zorluklara değinerek, bu zorlukların üstesinden gelinmesi gerektiğini ifade etti. Şahin, engelli bireylerin haklarına saygı gösterilmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğini belirtti.

Başkanlık Vaizi Abdullah Okuroğlu da konuşmasında engelli bireylerin dini yaşamlarını kolaylaştırmak adına yapılan çalışmalara değinerek toplumun engellilere karşı daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Programa Çankırı Engelliler Derneği (ÇEN-DER) Başkanı Selami Deveci, İnci Taneleri Özel Eğitim Derneği Başkanı Hatice Barak, Çankırı İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Recep Nuhoğlu, engelli bireyler, halkımız ve din görevlileri katıldı.