Muğla Müftülüğü

Muğla Diyanet Gençlik, üniversiteli gençlere rehberlik ediyor

Muğla İl Müftülüğüne Gençlik Koordinatörlüğü, üniversite eğitimi için ilk kez şehre gelen öğrencilere rehberlik hizmeti veriyor.

Abone Ol

Muğla  Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde eğitim öğretim döneminin başlamasıyla yüzlerce öğrenci Muğla’ya geldi.

Muğla İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü de manevi danışmanlar aracılığıyla Muğla’ya gelen öğrencilere rehberlik yapıyor.

Turgut Reis Öğrenci Yurdu Yerleşkesi başta olmak üzere tüm yurtlarda  oluşturulan danışma masalarında öğrencilerle iletişime geçen Manevi Danışmanlar, şehre ve okula uyum sağlamada etkin rol üstleniyor.

Öğrenciler verilen hizmetten dolayı Diyanet İşleri Başkanlığına, Gençlik Koordinatörlerine teşekkür ederken, manevi danışmanlar sayesinde daha kolay uyum sağladıklarını dile getirdi.

Gençlik Koordinatörleri Cüneyt Çakır ve Muhammed Dağ ise yaptıkları açıklamada Muğla Üniversitesi bünyesinde hem erkek hem bayan manevi danışmalar olduğunu, genç öğrencilerin okula ve çevreye uyum sağlamada manevi danışmanların ve Gençlik Koordinatörlüğünün etkin bir şekilde çalışmalar yaptığını ifade etti.

Yıl boyunca hasbihal odalarında çiğ köfteli sohbet programları, gezi faaliyetleri, kahvaltı buluşmaları gibi etkinliklerle genç öğrencilerin manevi dünyasına  ve adaptasyonuna hitap edilirken   diğer yandan çevreye uyum sağlamada karşılaştıkları problemler konusunda da her zaman rehberlik hizmeti sağlandığını dile getirdi.