Muğla Müftülüğü

Muğla'da il birincileri belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Hafızlık ve Yüzüne Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nın Muğla İl Finali düzenlendi.

Abone Ol

Muğla İl Müftülüğü Konferans Salonundaki yarışmanın komisyon başkanlığını Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı yaparken, komisyon üyesi olarak Müftü Yardımcısı Sema Özbakış, Menteşe İlçe Müftüsü Dr. Ertuğrul Akın, Uzman Vaiz Nesibe Reçper ve İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi  Eyyup Bozlakoğlu yer aldı.

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, yarışma öncesinde kuralları bir kez daha hatırlattı, puan verme kriterlerini açıkladı. Medeni cesaretleri dolayısı ile katılım sağlayan hocaları tebrik eden Müftü Çapçı, başarı temennisinde bulundu.

Yarışmacı din görevlileri okuma sıralarını ve okuyacakları yerleri kura çekerek belirledi.

Hafızlık yarışmasına dört, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasına da iki din görevlisi katılırken, din görevlileri birinci olabilmek ve Muğla’yı bölge yarışmalarında temsil etmek için ter döktü.

Hafızlık Yarışmasında  Milas İlçesinden Hafız Üstat Cihat , Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında Menteşe İlçesinden Hafız Burak Şekercioğlu birinci olurken, birincilere Türkiye Diyanet Vakfı Muğla Şubesi tarafından ödüllendirildi.