Mersin Müftülüğü

Mut Müftülüğü eğitimin ilk gününde Filistin farkındalığı oluşturdu

Mersin Mut İlçe Müftülüğü 2024-2025 Yılı Eğitim Öğretim Yılının ilk gününde öğrencilere "Özgür Filistin" temalı çantalar dağıttı.

Abone Ol

Mut İlçe Müftülüğünce başlatılan kampanya ile 1947'den beri durmak bilmeyen ve özellikle son 10 aydır bir soykırıma dönüşen Filistin meselesine dikkat çekmek, gündemde tutmak, ilçede bu konuyla ilgili bir farkındalık oluşturmak, milli ve manevi ortak değerlere sahip olduğumuz Filistin halkıyla dayanışmanın genç nesillere hissettirilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda İlçe Müftülüğünce başlatılan kampanya ile Türkiye ve Filistin bayrak temalı hediye çantalar yeni eğitim-öğretim döneminin ilk gününde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Koordinesinde öğrencilere dağıtıldı.

Eğitim-öğretim yılının ilk gününde öğrencilerle okulda bir araya gelen İlçe Müftüsü Hasan Akcan, öğrencilerle Filistin hakkında hasbihal ederek, Filistin ve Türkiye arasındaki köklü ortak tarihe, kültüre, maddi ve manevi değerleri vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığın yeni eğitim-öğretim döneminin ilk dersi olan "Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması" ders konusu üzerinden geçmişten günümüze Filistin halkı ile Türkiye halkı arasındaki güçlü bağa dikkat çekti.

İlçe Müftülüğünce temin edilen üzerinde Türkiye ve Filistin bayraklarının olduğu "Özgür Filistin" temalı çantalar Müftü Akcan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Dölek tarafından öğrencilere dağıtıldı.