Espiye İlçe Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Yunus Emre Anadolu Lisesi ile Şehit Cengiz Sarıbaş Denizcilik Meslek Lisesi’nde "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlendi.

Konferanslara konuşmacı olarak katılan Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe, Hz. Muhammed’i (sas) anma ve anlama çabalarının belli bir zaman dilimiyle kısıtlı kalmaması gerektiğini vurguladı.

Hz. Peygamberi anlamanın her Müslümanın görevi olduğunu ifade eden Müftü Gülbe, "Peygamber Efendimiz, insanlığı cahiliye döneminin karanlıklarından aydınlığa çıkarmıştır. Akıl ve vicdanın kabul etmediği, insani değerleri hiçe sayan adetlerle dolu bir toplumu ıslah etmiş ve örnek bir toplum inşa etmiştir. Onu doğru anlamak, hayatımıza onun ahlakını yansıtmak, bizlere sağlam bir toplum inşa etme sorumluluğu yüklemektedir. Peygamberimizin hayatı, her yönüyle bize rehberlik etmeli, onun sünnetini yaşamımızın her alanına taşımak önceliğimiz olmalıdır." dedi.

Müftü Gülbe katkılarından dolayı Espiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Öztürk’e, okul yöneticilerine, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Okullarda Peygamberimiz Ve Şahsiyet İnşası Konferansları 2