Ordu Dini İhtisas Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Dijital Yayınlar Daire Başkanı Adil Elzerey konuşmacı olarak katıldı.

Diyanet Akademisi Mesleki Eğitim Konferansları kapsamında gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ordu'da Aday Din Görevlilerine Dijital Medya Eğitimi (2)

Açılışta konuşan Dini İhtisas Merkezi Müdürü Şükrü Dinlek, Dijital dünyanın gençlere ulaşma ve irsat noktasında büyük bir imkan olduğunu söyleyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Sonrasında sunumunu yapmak üzere kürsüye gelen Dijital Yayınlar Daire Başkanı Adil Elzerey, dijital dünyada farkındalık vurgusu yaparak doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmada dijital imkanların etkin ve bilinçli kullanılması gerektiğini söyledi.

Katılımcılara neyi, nasıl temsil ediyoruz? sorusunu yönelten Elzerey, İslam'ın hakikatlerinin insanlıkla buluşturulmasında din görevlilerinin sorumluluklarını yerine getirmede dijital dünyanın avantajlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Toplumsal irşatta din görevlilerinin büyük bir rol üstlendiğini vurgulayan Elzerey, aday din görevlilerine dijital medya okuryazarlığı hakkında sunum yaptı.

Elzerey, dijital dünyada mahremiyete dikkat çekerek bilinçli bir dijital medya kullanıcısı olunması noktasinda hatırlatmalarda bulundu.

Programa Ordu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, İl Müftü yardımcıları, eğitim görevlileri ile aday din görevlileri katıldı.