Muğla Müftülüğü

Ortaca'da Yaz Kur’an Kursları bilgide yarıştı

Muğla Ortaca İlçe Müftülüğü, yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik bilgi yarışması düzenledi.

Abone Ol

Ortaca Merkez Çarşı Camii'nde gerçekleştirilen yarışmaya, İlçe Müftülüğüne bağlı cami ve Kur’an kurslarından toplam 34 öğrenci katıldı.

Yarışmada, öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından "Etkinliklerle Dinimi Öğreniyorum" adlı kitaptan sorular yöneltildi. Öğrencilerin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada, Asya Çaylı birinci, Rafet Kargılı ikinci ve Emine Selin Ceylan ise üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri, önümüzdeki hafta yapılacak "Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı"nda takdim edilecek. Birinciye 2000 TL, ikinciye 1500 TL ve üçüncüye 1000 TL ödül verileceği açıklandı. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere de çeşitli hediyeler sunuldu.

Bilgi yarışmasının ardından "Ezanı Güzel Okuma Yarışması" da gerçekleştirildi. Öğrenciler, ezan okuyuşlarıyla izleyicilerin beğenisini kazandı.

Ortaca İlçe Müftüsü Mahmut Atıcı, yarışmaya katılan öğrencileri, velilerini ve Kur’an öğreticilerini tebrik etti. Atıcı, öğrencilerin yaz Kur’an kursları boyunca gösterdikleri gayret ve başarıların kendilerini gururlandırdığını belirterek, bu tür etkinliklerin öğrencilerin dini bilgiler edinmelerine ve yaz dönemini verimli geçirmelerine katkı sağladığını vurguladı.

Atıcı, "Yavrularımız, Yüce Rabbimizin bize emanetleridir. Onları iyi bir insan, güzel bir Müslüman olarak yetiştirmek, helal ile besleyip hakikati öğretmek bizim temel sorumluluğumuzdur. Çocuklarımız, öğrendikleri bilgileri günlük hayatlarına yansıtarak daha bilinçli ve erdemli insanlar olma yolunda önemli adımlar attılar. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın ve eğitimlerinde emeği geçen tüm hocalarımızın başarılarının daim olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.